Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Eriksson/Myhr/Malmström er en nystartet svensk/norsk trio som spiller nykomponertfolkemusikk på gitar, hardingfele og klarinett/bassklarinett. Med innslag av improvisasjonog stemmeføring basert på teknikker lånt fra kontrapunkt har trioen funnet frem til etspennende musikalsk uttrykk. Gitarens melodiske og stemmeførende rolle tilfører en nynyanse og hardingfela og klarinetten går utenfor sine roller som melodiinstrument medimproviserte lydbilder og akkompagnement.
“Ny svensk-norsk supertrio! Utsökt, modern folkmusik som vi vill höra mer av.”Lira Musikmagasin
____________________________

Måndagskvällar på Boda Gammelgård:
Våren 1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.

Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Till toppen