Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkommen till ett musikaliskt möte mellan den belgiska accordeonisten Sophie Cavez och den svenska nyckelharpisten Josefina Paulson, som spelar låtar influerade av såväl deras traditionella dialekter som deras egna musikaliska personligheter. I händerna på Sophie Cavez och Josefina Paulson är första prioritet alltid den pulserande rytmen och varje ton blir svängorienterad. Med de rika övertonerna från nyckelharpans resonanssträngar som smälter samman med de varma ackorden och kraftfulla baslinjerna från Sophies dragspel skapar de ljudlandskap och en trädgård av musik, både för dina öron att finna en fridfull vila i och glädjen och utrymmet att bjuda upp till dans.
Sophie och Josefina har spelat mycket tillsammans i kvartetten SIRUS som började som ett samarbete mellan två starka duos, Cavez/Montanaro och Paulson/Åkerlund. Efter att ha släppt sitt album Lummen har medlemmarna i kvartetten tagit nya vägar och Sophie och Josefina bestämde sig för att utforska möjligheterna att smälta samman sina två röster. De speglar livet, som mödrar, musiker och människor, i nya kompositioner för detta projekt, och de bjuder in dig att följa med dem på deras resa.

____________________________

Måndagskvällar på Boda Gammelgård:
Våren 1981 undersökte hembygdsföreningen vad som arrangerades i närområdet. Då visade det sig att det var program nästan varje kväll i veckan på sommaren. Den enda kväll där det inte fanns några program eller danser var på måndagskvällar och inför sommaren 1981 beslutades att starta ”Musikkvällar på Boda Gammelgård”  under sommaren.

När de första konsertprogrammen planerades inför 1981 var dansen mycket viktig och därför var det redan från början fokus på dans: ”Undervisning i att dansa Bodapolska med spelmän från Boda” med Mats Bäckstam som återkommande dansledare.

Dansen har varit viktig och funnits med vid konserterna där upplägget av kvällen därför alltid varit att först har det varit ett konsertprogram i omkring en timme och efter en paus så har kvällens musiker spelat en stund till dans.

Till toppen