Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Unga musiker från när och fjärran – välkomna till två dagars spel och kul i Leksand i sommar!

Leksands musikverkstad genomförs för femte året och som vanligt är alla folkmusikintresserade instrumentalister i åldrarna 8-16 år välkomna att vara med. Kursen startar fredag 1 juli, leds av folkrockbandet Hoven Droven och avslutas med ett framträdande på Leksands spelmansstämma lördag 2 juli. Om vädret är fint håller vi kurserna utomhus men är det för regnigt (eller för soligt) har vi tillgång till Leksands Kulturskola som ligger ett stenkast från stämmo-området på Hembygdsgårdarna.

Hoven Droven
För tredje gången kommer folkrockarna från Jämtland tillbaka med instrumentfodralen fulla av roliga, häftiga och fina låtar och leder kursen. Vi lovar att du kommer åka hem med öron och händer fulla av rockiga riff, kaxiga komp och maffiga melodier oavsett vilket instrument du spelar.

Kunskapsnivå
Du kan gå Leksands musikverkstad både om du spelat litegrann eller har kommit längre. Vi rekommenderar att du spelat minst två år och kan ta hand om ditt instrument själv. (Att stämma kan vi hjälpa till med för den som behöver det!)

Två dagar
I år provar vi att bre ut oss lite mer! Den första dagen jobbar vi hårt med att lära oss nytt och spela igenom alla låtar som blir med på kursen. Den andra dagen repeterar vi och gör oss redo för konsert på scenen på Leksands spelmansstämma. Båda dagarna bjuds deltagarna på fika och frukt men ta med matsäck för lunch på fredagen och tidig middag/rejält mellanmål på lördagen.

Avgift
Kursen är kostnadsfri tack vare stöd från Leksands Kulturskola, Dalarnas spelmansförbund, Folkmusikens hus, Leksands spelmansstämma, Studieförbundet Bilda Mitt och Leksands kommun.

Till toppen