Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Trestämmig sång, klezmerflirtande klarinett, hemlighetsfullt dragspel och akustisk gitarr!

Nog har trion i Las Lloronas

inte tagit sitt bandnamn av en slump – ”La Llorona” är ett välkänt övernaturligt och högst mystiskt, kvinnligt väsen i den sydamerikanska mytologin. För Amber in’t Veld (sång, gitarr), Sura Salamon (sång, dragspel och ukulele) och Marieke Werner (sång, klarinett) skapar låtar som rör sig i ett helt eget lite sagolikt universum där man hela tiden söker efter det stora i de små tingen vi stöter på i livet.

Las Lloronas är en Brysselbaserad trio som kombinerar akustisk musik med slam-poetry.
Efter att ha turnerat i Europa återvände den Brysselbaserade trion till den belgiska huvudstaden med bagaget fullt av låtar. Deras textförfattarskap har mognat – det är poetiskt, skarpt men alltid rakt på sak och tar en bestämd ställning i ett ständigt föränderligt samhälle. De vokala harmonierna som de är kända för är fortfarande mycket närvarande och inbjuder oss till att släppa vår gard, att låta tårarna rinna – tårar av glädje, av sorg eller oförklarlig lättnad. Las Lloronas transporterar oss återigen in i en värld där vi kan vara våra udda och sårbara.

Sura Solomon (BE/USA), Amber in ’t Veld (ES/NL) och Marieke Werner (DE) började som gatumusikanter, förenade kring sin passion för sociologi, aktivism och konst. Deras debutalbum «Soaked», full av deras intima, flerspråkiga feministiska poesi, berörde tusentals lyssnare. Nu är de tillbaka med «Out of the Blue» (släppt oktober 2023), ett andra album som är starkare, mer vågat och extremt rörande. Las Lloronas konserter beskrivs ofta som mycket originella, men deras musik har också en tidlös kvalitet: den går under huden, den är känslomässigt rå och förtrollande, med inspiration från klezmer, flamenco eller blues. Med gitarr, ukulele, dragspel och klarinett skapar de ett unikt musikaliskt universum långt ifrån genrekoder.
En läcker polyfonisk symbios som bara kan beskrivas som «Las Lloronas».

Amber in’t Veld – sång, gitarr
Sura Solomon – sång, dragspel och ukulele
Marieke Werner – sång, klarinett

ENTRÉ

180kr ordinarie/
120kr medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen