Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen på generalrepetition!

Nu bjuder vi in till generalrepetitioner av den kommande showen Landsbygdsupproret där du som publik får ta del av det intensiva arbetet mot premiär. Fri entré, men föranmälan krävs via vår hemsida: https://folkteaterngavleborg.se/program/landsbygdsupproret/

Kom och få en inblick i hur föreställningen växer fram och får liv!

Om Landsbygdsupproret

Ett musikaliskt manifest med nyskriven musik för våra landsbygder.

Landsbygdsupproret är en föreställning om drömmar och utopier. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att vi, som befolkar Sveriges landsbygder, har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Vårens första premiär är upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow. Det blir folkbildning och folkrörelse. Tillsammans med sin tremannaorkester vill musikern Samantha Ohlanders påbörja ett samtal om hur vi skapar det samhälle vi vill ha.

– Landsbygdsupproret är inte till för staden. Det här riktar sig direkt till oss i periferin. Ett slags samhälleligt tankeexperiment där landsbygden med dess berättelser, erfarenheter och kultur får stå i centrum. Genom musiken kan vi skapa samtal. Koppla ihop trådarna. Brodera ut. Väven växer. Väcker aktion. Och en vilja att ta makten över sin tillvaro, säger Samantha Ohlanders.

Samantha Ohlanders är sedan länge engagerad i landsbygdsfrågor. Hon har tidigare turnerat med Riksteatern i de hyllade föreställningarna Fäboland och Nationalparken. Hon är aktiv i föreningen Unga på landsbygden, som jobbar för att förändra synen på landet och utmana den urbana normen samt arbetar som krönikör för Hälsingetidningarna med fokus på landsbygdsfrågor.

Föreställningen görs i samarbete med Riksteatern. Gävleborgsturné våren 2022 och Riksteaterturné under hösten 2022.

Urpremiär den 26 mars.

Till toppen