Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Låtkurs i unik miljö med musik från Ore, Orsa och södra Hälsingland.
Nu återkommer den efterlängtade låtspelskursen i Ärteråsens fäbodar, Furudal, Ore. I år blir det fredag 12 augusti i samband med Orestämman, Furudals Bruk 12-14 augusti 2022. Anmälan senast fredag 22 juli.
Ärteråsen är en av landets största bevarade fäbodar med 12 eldhus och flera andra byggnader. Eldhusen är de gamla timrade bostäderna på fäbodarna. De består av ett långsmalt rum med väggfasta bänkar, jordgolv, en öppen eldstad i mitten och en röklucka i taket. Ärteråsen ligger högt med milsvid utsikt, ca 20 min bilfärd från Furudal, och är en levande fäbod med fjällkor på vallen.
Till denna unika plats bjuder vi in till låtkurs fredag 12 augusti. Det bli en heldag kring den musik som spelats i Ore, i Orsa och i de milsvida gränsskogarna mellan Dalarna och Hälsingland. Sofia Swahn, Magnus och Ola Bäckström håller i låtarna från Ore, Olle Moraeus och Anna-Lena Berglund står för låtarna från Orsa ochUlf Störling tillsammans med Göran Westling håller i låtarna från södra Hälsingland. Vi blandar spelstuga med låtutlärning. Vi delar upp oss i tre grupper utifrån nivå i varsitt eldhus. Lärarna roterar så att alla deltagare under dagen får spela låtar från alla områdena.
Kursen hålls i eldhusen och låtarna ackompanjeras av en knastrande brasa. Det kan bli lite rökigt, och det kan bli lite trångt. Om augustisolen skiner därute har vi hela vallen till förfogande om vi vill ha mer utrymme och slippa röken, men regn och kyla kan göra att vi hellre hålls kvar i eldhuset. Eldhuset kan också vara den bästa miljön oavsett väder. Vi fördelar oss i grupper om ca 10 personer i varje eldhus. Det du vill äta och dricka under dagen tas med i egen packning. Fäbodens servering är öppen för kursdeltagarna mellan 9.30 och 16.00. Där finns kaffe och smörgås. Ta med egen lunch. Eldarna är igång i eldhusen, så vill man laga lunchmat över öppen eld så går det bra. Kläder efter väder och omständigheter.
Tider för kursen
Fredag 12 aug 09.00 samling vid parkeringsplatsen vid stigen mot Ärteråsen. Kort vandring (ca 10 min) till fäboden. Kursen beräknas vara slut ca 16.30. Vägbeskrivning och kompletterande information skickas inför kursen. De kursdeltagare som kan och vill spelar till dans en stund tillsammans med kursledarna på fredagskvällens dans i Kättingsmedjan, Furudals Bruk, under Orestämman.
Pris
Kursavgift 850 kr per person.
OBS! Anmälan senast 22 juli.
Till toppen