Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Detta är en kurs för dig som vill djupdyka i ämnet kulning, vallmusik och fäbodkultur. Ledare är Lovisa Liljeberg.

Med hjälp av enkla och lättsamma övningar går vi på upptäcktsfärd efter röstens kärna, din alldeles egna klang och kraft. Att kula är ett härligt och roligt sätt att utforska sin inre styrka och är frigörande för både kropp, själ och röst. Vi kommer att lägga mycket tid på att du ska hitta ditt alldeles egna, personliga lockrop som når långt över skogen. Mellan kulningsövningarna sjunger vi vallvisor och pratar om kulningens historia, fäbodkulturen och vallmusikens speciella tonalitet. Vi kommer att lyssna på olika exempel av kulning, testa olika slags lockrop och träna på att improvisera fram egna melodier. Kursen blir en gedigen start eller fortsättning på din kulningsresa och ger dig konkreta övningar för att du med säkerhet ska kunna fortsätta att utforska och praktisera kulning på egen hand.

Kursen utgår från Stallet i Järvsö, men vi kommer också att vara utomhus stora delar av kursen, samt besöka fäbodar i området.

Inga förkunskaper krävs, bara en lust att ropa och intresse för att lära dig mer om vallmusik och fäbodkultur. Även du som har kulat förut är hjärtligt välkommen.

Lovisa Liljeberg är folksångerska och sångpedagog utbildad vid Musikhögskolan Ingesund och Kungliga Musikhögskolan. Hon leder dig genom kursen med trygg och varm hand och gedigna kunskaper i ämnet.

Datum:

10 April, 24 april, 8 maj, 22 maj, 5 juni, 19 juni

Tid 13-15.30

Vi behöver 8 deltagare för att kursen ska bli av. Sista anmälningsdag: 1 april.

https://www.bilda.nu/arr/1125487/kulning-och-fabodmusik-603031

Faktura på avgift mailas strax före start.

Till toppen