Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
En folkmusisk glädjekonsert i samarbete mellan folkmusiktrion Jidder och Carolinae Damkör. Skånsk folkmusik i nya arrangemang möter sånger från hela världen i Lunds Allhelgonakyrka – på självaste internationella kvinnodagen!
Biljetter kan köpas via ticketmaster.se, på Visit Lund AB (046-131415) eller i dörren 30 minuter innan konserten. Ordinarie: 160 kr, student/barn: 120 kr.
JIDDER
Jidder spelar närodlad folkmusik med rötter i södra Sverige. Med traversflöjt, fiol, nordisk bouzouki och sång mejslar gruppen fram musikaliska arrangemang som lyfter fram traditionell och nyskriven musik. Inget framförande är det andra riktigt likt och i stunden finns en öppenhet och lekfullhet mellan de tre musikerna.
Skivan Music of Skåne beskrevs av recensenter som ”en platta som bör finnas med i diskussionerna om årets bästa utgåva i genren” (Skånska dagbladet). Sedan dess har musiken fört Jidder till länder i skilda kontinenter som USA, Kanada, Tyskland och Egypten.
Markus Tullberg – traversflöjt och nordisk bouzouki
Maria Bojlund – fiol och sång
Gabriel Hermansson – nordisk bouzouki
CAROLINAE DAMKÖR
Carolinae Damkör grundades 2003 och är en ensemble bestående av c:a 25 ambitiösa sångerskor. Körens konstnärliga ledare Ulrika Emanuelsson är tonsättare och drivs av en stor passion för att bredda och utveckla repertoaren för diskanta röster. 2014 utsågs Carolinae Damkör av Lunds kommun till årets kulturpristagare, och ensemblen ”räknas som en av de främsta i Lund och landet”. Med oräddhet och nyfikenhet ger de sig an rösttekniker och genrer från hela världen, från jojksång via arabisk folkmusik och övertonssång till operaimprovisation med nyskriven musik, skapande gränsöverskridande konsertupplevelser och annorlunda scener i skog, i park och kyrka.
Till toppen