Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Exklusivt fredagsnöje på ”Skeppis”!

Svenskt folkligt i en mångfald dialekter med intima konserter och festlig dans som är innerlig och meditativ eller vildsint uppsluppen – alltid god kvalitet!


Välkommen till vårens första fredagskonsert och danskväll på Folkmusikhuset ”Skeppis”!
Med sin klassiska utbildning som grund och med båda fötterna i den svenska folkmusiktraditionen bjuder Gunnar Idenstam (orgel) och Lisa Rydberg (fiol) upp fader Bach till dans, i hans egna danssatser sida vid sida med svenska polskor. De gemensamma nämnarna är många – melodilinjer, harmoniföljder, betoningar, ornamenteringar och rytmiska dragningar, vilka tillsammans ger det sväng som båda stilarna eftersträvar.
Under barocken fanns inte samma tydliga uppdelning mellan ”klassisk” musik och ”folkmusik” som vi är vana vid idag, utan en levande tradition av danser som ibland skrevs ned, ibland fördes vidare muntligt. I organisters tjänst i Sverige under 1700-talet ingick att vid bröllop och andra fester spela upp till dans tillsammans med bygdens spelmän och det är onekligen en kittlande tanke att dessa notkunniga musiker, ofta av utländsk härkomst, kanske, kanske någon gång lärde en svensk spelman en Menuett, en Bourrée eller en Courante från hemlandet, kanske till och med en från Johann Sebastians hand…. Och hur hade svenska spelmän då spelat Bach?

Förbered er på hög stämning på Folkmusikhuset den 17 februari!


PROGRAM & INFO
18.00 Skeppis öppnar, fiket serverar soppa, mackor och fika
19.30 Konsert med Gunnar Idenstam & Lisa Rydberg
20.30 – Dans till Gunnar Idenstam & Lisa Rydberg samt gästmusiker
Biljett säljes i dörren med Swish/kontanter, ej förköp. Först till kvarn gäller. Kom i god tid, det brukar bli fullt. Vi har både medlems- och ordinarie inträdespris. Bli medlem här: https://www.folkmusikhuset.se/sv/medlem.html

Du får också gärna skänka ett frivilligt bidrag via Swish till nr 1233862752 eller till PayPal.me/folkskeppis (@folkskeppis) för att stödja Folkmusikhusets ideella verksamhet!


Danskvällen arrangeras i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet!

Välkomna!

Se Gunnar Idenstam & Lisa Rydberg (Bach på svenska) här:

Till toppen