Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Meditativt, improviserat och traditionellt

Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. En exklusiv musikföreställning med ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. 

Folk, klassiskt, fusion och tempelmusik.

Suranjana Ghosh är en av få professionella kvinnliga tablaspelare. Hon har samarbetat med många olika musiker genom åren och nu har hon bjudit in den mångfacetterade saxofonisten Jonas Knutsson, att spela med sin grupp Teental. Jonas Knutsson rör sig fritt och obehindrat mellan olika traditioner som folkmusik, jazz och klassisk indisk musik.

Teental bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmvariationer och klanger från Västbengalen som i sin tur möter den västerländska musiktraditionen. Fusion i dess rätta bemärkelse, där egna kompositioner och melodier undersöker gränslandet mellan modern och traditionell instrumentalmusik.

Den etablerade saxofonisten Jonas Knutsson är alltid öppen för improvisation vilket i sin tur skapar en sällsynt blandning av nya musikaliska uttryck. Den indiska musiken bygger mycket på improvisation över en skala, så det kommer gnistra från scenen av unika uttryck denna konserten.

Suranjana Ghosh – tablas
Jonas Knutsson – saxofon
Emil Ingmar – piano
Max Åhman – gitarr
Jonas Landahl – slagverk

I samarbete med Kista Världmusikfestival och föreningen Farhang.nu 

ENTRÉ

250kr ordinarie/
180kr medlem Stallet/medlem föreningen Farhang/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen