Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Arin Keshishi

föddes 1992 i en armenisk familj i Teheran, Iran. Hans entusiasm för musik utvecklades i tidig ålder med klassisk gitarr och strax efter fann han sin passion i basgitarren. Arin är känd både som soloartist och som en sessionsspelare med en mångsidig kompetens i flera stilar. Denna musikaliska mångfald kommer från hans långa erfarenhet av att arbeta med internationella musiker och artister från hela världen. Han har bidragit till projekt inom ett brett spektrum av genrer som jazz, fusion, pop, rock, klassiskt och flamenco, såväl som iransk och armenisk folkmusik.

Anmärkningsvärda samarbeten inkluderar Antonio Lizana, Dhafer Youssef, Homayoun Shajarian, Mehdi Nassouli, Montse Cortes, Antonio Rey, Sohrab & Tahmoures Pournazeri med flera. Dessa samarbeten har spelat en avgörande roll för att forma det unika soundet han nu är känd för.
Arin arbetar aktivt som kompositör och arrangör och han har komponerat originalstycken för några av de mest välrenommerade orkestrarna så som Marmoucha.

2015 startade han sitt nya band “Arin Keshishi Project”, som producerar jazz/fusionsmusik i samarbete med internationella artister. Till Sverige och Kista världsmusikfestival kommer Arin med sitt solo album Self-Reflection.
Self-Reflection är en blandning av olika influenser som resulterar i ett personligt och distinkt ljud. Arin införlivar skickligt västerländsk musikteknik Jazz/Classical i en mångkulturell duk, vilket ger ett modernt uttryck sammanflätat med melodier influerade av etnisk musik från Mellanöstern.

Det här albumet speglar hans individualitet och ger en inblick i hans resa och personlighet. Arin ackompanjeras av kvintett av skickliga musiker vars samspel bidrar till en musikupplevelse med djup och textur.

Arin Keshishi – bas
Daniel García Diego – piano
Roberto Nieva – saxofon
Shayan Fathi – trummor
Delaram Kafashzadeh – röst, fiol

Konserten ingår i Kista Världmusikfestivals program och arrangeras av föreningen Farhang i samarbete med Riksteatern och Stallet Världens Musik, med stöd av Kulturrådet, Stockholms Kulturförvaltning och Region Stockholm.

ENTRÉ

240kr ordinarie/
180kr medlem Stallet/medlem föreningen Farhang/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 6pm – concert 7pm – welcome!

Till toppen