Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
EPOS Nätverk bjuder in till föreläsningen “Jag har också rätt att ljudsätta världen” med Camilla Jonasson, Pedagogisk Inspiration (PI), Malmö. Efter föreläsningen följer After Work och vidare samtal.
Var: Malmö Live, Kanalscenen
När: Torsdag den 13 oktober kl 16:00-17:00
Pris: Fri entré
After Work och fortsatt samtal från kl 17:00 i Kanalscenens bar.
Camilla Jonasson är forskare och musiker från Malmö. Med sin avhandling “Jag har också rätt att ljudsätta världen” från 2020 bidrog Camilla till en ökad kunskap om relationen till musikteknologi i musikskapande bland tjejer och transpersoner utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Camilla startade som trummis i ett av de första rockbanden med kvinnor i Sverige. Sedan dess har hon spelat trummor, skrivit musik och sjungit i olika band, drivit eget skivbolag och egen studio. Camilla har en bakgrund som musiklärare i grundskolan, lärare och handledare vid Malmö universitet samt producent på Unga Musik i Syd. Under sin tid som doktorand vid Musikhögskolan i Malmö var Camilla ordförande i gruppen/nämnden för jämställdhet, likabehandling och mångfald vid institutionen. Hon har även varit gästforskare vid NYU Steinhardt, New York. Arbetar numera med skolutveckling och praktiknära forskning på Pedagogisk Inspiration (PI) Malmö.
EPOS Nätverk verkar för ökad jämställdhet och mångfald på folk-, världsmusik- och -dansscenen i Sverige. Nätverkets namn, EPOS, anspelar på sagans epos och dess inneboende förmåga att i samma historia förmedla många mindre berättelser och ett rikt persongalleri med flera huvudkaraktärer. På samma sätt strävar EPOS efter att skapa rum för en mångfald av narrativ, karaktärer, sånger, perspektiv och huvudpersoner som kan mötas, inspireras av och interagera med varandra.
Föreläsningen genomförs som en del av Malmö Folk Festival i samverkan med Kulturens Bildningsverksamhet och i samarbete med Pedagogisk Inspiration och Malmö Live.
Här hittar du hela festivalprogrammet: https://www.malmofolkfestival.se/
Till toppen