Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Den 7:e till 9:e oktober har Klubb Baires / TangoFolk Malmö glädjen att presentera tangomästaren Ignacio Varchausky som, på sin europaturné, valt att göra ett stopp i Malmö för tre unika dagar med föreläsningar där han delar med sig av tangons hemligheter.
Den argentinska kontrabasisten Ignacio Varchausky är tillika arrangör, kompositör, musikproducent och grundaren av tangoorkestrarna ”El Arranque” och ”Orquesta Escuela Emilio Balcarce”. Han har publicerat ett flertal böcker om tango och är en stark förvaltare av musikens rika kulturarv.

LÖRDAG
Tangomusik-workshop
8:e oktober kl 15.00-20.00
Lördagen ägnas åt en praktiskt inriktad workshop och masterclass med Ignacio Varchausky. Dagen inleds med föreläsningen ”Introduktion till Orquesta Tipica” där vi får lära oss om instrumentens olika roller i orkestern, deras karaktär samt de rytmiska, melodiska och harmoniska element som tillsammans skapar den unika ljudbilden. Vi får även lära oss om några av de mest stilbildande orkestrarna från tangons guldålder. Efter föreläsningen kommer en praktisk del där de deltagande musikerna får spela delar av repertoaren för stilistisk och musikalisk feedback från Varchausky. Dagens aktiviteter är för alla nivåer av musiker och alla tangointresserade!
Aktiva deltagare: 500:-
Passiva lyssnare/åhörare: 100:-
Plats: Malmö latinskola, Drottninggatan 22.
Ta med eget instrument och notställ.
Vi bjuder på fikabröd, kaffe, te och förfriskningar.
Vi som står bakom arrangemanget är Klubb Baires med stöd av Kulturens Bildningsförbund.
Fredagens workshop görs i samarbete med föreningen Camarin.
Är du intresserad att vara med på denna föreläsningen eller i workshop? Maila då till infotangarte@gmail.com och du blir garanterad en plats!
Kommer du långväga och behöver stanna över så tveka inte att kontakta oss! Vi tipsar gärna om hur du tar dig fram, om boenden, matställen med mera.

Till toppen