Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Fika finns att köpa när Ni kommer som man kan ta med in i konsertsalen. Bord finns

Idas barockviolin och Johans olika nyckelharpor skapar rika klangvärldar när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former och barockens sirliga uttryck. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gammal musik får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

Johan Hedin och Ida Meidell Blylod möttes första gången när de båda var anlitade till Stockholm Early Music Festivals EBU-direktsända konsert Aurora Bachealis under REMAs European Day of Early Music 2015. Som duo hade de en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival 2019.

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektrum av uttryck. I hennes känsliga spel visar sig en verklig förmåga att skapa närvaro och göra varje framträdande unikt. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna, och anlitas ofta som pedagog på internationella kurser i låtspel.

Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i.

Till toppen