Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Svensk barock och låttradition på barockviolin och nyckelharpor!
Ida Meidell Blylods barockviolin och Johan Hedins nyckelharpor skapar en resonant klangvärld när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.
Ida och Johan möttes första gången då de båda var anlitade till Stockholm Early Music Festivals EBU-direktsända konsert Aurora Bachealis under REMAs European Day of Early Music 2015. Som duo hade de en bejublad premiär på Korrö Folkmusikfestival 2019.
Ida Meidell Blylod är en folkmusiker och barockviolinist från Umeå med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektrum av uttryck. I hennes känsliga spel visar sig en verklig förmåga att skapa närvaro och göra varje framträdande unikt. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna, och anlitas ofta som pedagog på internationella kurser i låtspel.
Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Johans utveckling av nyckelharpan som instrument ger den nya möjligheter och ger musiken nya spelrum att frodas i. Vi har tidigare fått höra honom på duo tillsammans med både Esbjörn Hazelius respektive Gunnar Idenstam och han är även medlem i den internationellt framgångsrika gruppen Bazar Blå.
BILJETTER:
180 kr (ordinarie)
120 kr (medlem 2023)
90 kr (studerande/under 26)
70 kr (studerande medlem)
Förköp finns via Tickster och Destination Östersund.
BLI MEDLEM!
Bli medlem för 2023 i Klubb SAM och få medlemsrabatt på entrépriset!
Vi har i år börjat med att ha digitala medlemskort och du ordnar ditt medlemskap här: https://apply.cardskipper.se/2xwh
Medlemsavgiften är 100 kr / 30 kr (studerande eller under 26 år).
TILLGÄNGLIGHET
Separat ingång för personer med funktionsvariation finns via en ramp från ena långsidan av kyrkan.
Handikappsvänlig toalett finns även.
Konserten presenteras i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD), Kulturrådet, Östersunds kommun, Bilda studieförbund, Hotel Emma och TeloGott.
Till toppen