Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

19.00 dansworkshop
20.00 konsert – dans efter konserten

Kvällens pausmusiker är Hadrian Prett från KMH Folk

En ytterst vältalig grupp svenska folkmusiker

Gruppen bildades som en hyllning till den välkända folkmusikern Ellika Frisell, som hösten 2021 tilldelades stora folkmusikpriset i samband med Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum. Frisell hade under många år haft en idé om en ensemble innehållande alla stråkfamiljens instrument, där det unisona låtspelet i flera oktaver stod i fokus. Denna idé tog initiativtagaren Mikael Marin fasta på och satte samman en ytterst vältalig grupp svenska folkmusiker. Framträdandet blev oerhört lyckat och känslan var förstås att detta var starten på något mycket spännande. Under hösten 2022 görs flera framträdanden med gruppen som fått det passande namnet ”Grovt och grant”, bland annat på Stallet i Stockholm och på Bollnäs kulturhus.

Om musikerna:
Emma Reid – stjärna i den unga spelmansgenerationen. Emmas personliga spelstil och förmåga att tala genom fiolen gör henne till en enastående musiker. Numera även efterträdare till Frisell på Kungl. Musikhögskolan.
Sven Ahlbäck – fastnade för krokiga Gästrikelåtar fulla med kvartstoner efter släkten Jernberg redan på 1960-talet och har inte släppt det än.  Hans spel har inspirerat och influerat åtskilliga unga spelmän både som artist och pedagog.
Mikael Marin
– stilbildare och utbildare! Med sina 40 år som turnerande musikant har Mikael satt djupa avtryck i folkmusikgenrens själ.
Svante Söderqvist – sedan två decennier har han kommit att räknas som en av landets främsta jazzbasister, på senare tid även debutant som soloartist. Med sitt breda genre-kunnande, på både kontrabas och cello, rör han sig sömlöst mellan jazz, svensk folkmusik och klassik musik.

Emma Reid – fiol
Sven Ahlbäck – fiol
Mikael Marin – violoncello da spalla
Svante Söderqvist – kontrabas

ENTRÉ

200kr ordinarie/ 140kr medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Konserten är ett samarbete med Stockholm Jazz Festival.

Till toppen