Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Närkontakt med traditionen och en stark och obändig vilja att ständigt gå vidare!

Nu vänder Groupa öronen mot den iberiska halvön. I samarbete med spanska och portugisiska musiker har gruppen spelat in ett nytt album som släpptes i april 2023. Med avstamp i nordisk folkmusik spelar Groupa musik som både andas långvarig närkontakt med traditionen och en stark och obändig vilja att ständigt gå vidare. Efter ett intensivt firande av Groupas 40-årsjubileum under 2021 fortsätter gruppen nu sitt arbete med att förena sin djupa kunskap i folkmusik och improvisation med nya influenser. I Groupas senaste projekt Kind of Folk möter traditionsmusik gruppens undersökande tillvägagångssätt. Hittills har gruppen släppt fyra album i serien Kind of Folk. 

Multiinstrumentalisten och sångerskan Vanesa Muela har sina rötter i musiken från området Castilla y León. Hon spelar på en rad olika slagverksinstrument. Vanesas intensiva sång och stabila slagverkspel tillsammans med Groupas improvisatoriska inställning skapar här en skön nordisk-iberisk samklang.
Sofia Adriana Portugal hör till den unga generation sångerskor i Portugal som intresserat sig för landets traditionsmusik. Med bakgrund i bandet Fadomorse, sångtrion Maria Monda samt utbildning inom teater och dockteater trollbinder Sofia lyssnarna med sin lyriska sång och sitt berättande förhållningssätt.

Mats Edén – fiol
Jonas Simonsson – flöjter
Terje Isungset – slagverk
Vanesa Muela – sång, slagverk
Sofia Adrianna – sång

ENTRÉ

220kr ordinarie/
160kr medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

https://www.youtube.com/watch?v=okHGVL8pRMs

Till toppen