Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Exklusivt fredagsnöje på ”Skeppis”!

Svenskt folkligt i en mångfald dialekter med intima konserter och festlig dans som är innerlig och meditativ eller vildsint uppsluppen – alltid god kvalitet!


En sen kväll på Östbjörkastämman såg vi två spelmän som spelade med sådan frenesi och inlevelse att dansgolvet kokade. Det var vilda polskor och smäktande valser. Det väcktes en tanke – de här två måste vi boka till Skeppis!

Anders Almlöf och Gustav Melén är bosatta i byarna kring Rättvik och spelkamrater sedan många år. De spelar företrädesvis Västerdalsmusik, men även bitar från Rättvikstrakten. Den musikaliska inspirationen har de från bland annat Kalle Almlöf, Jonny Soling och Pers Hans.Det som lockar mest verkligen spelet till dans och att riktigt sätta fart på ett dansgolv.

Anders har sin musikaliska bakgrund i Malungstrakten. Han blev riksspelman 1999 för utmärkt och traditionsrikt spel av låtar från Västerdalarna. Spelman och smed! Gustaf är uppväxt i Hedemora, nu bosatt i Rättvikstrakten. En mångsysslare av den gamla stammen med såväl låtspel, snickeri och musikundervisning på repertoaren.

Förbered er på hög stämning på Folkmusikhuset 16 december!


PROGRAM & INFO
18.00 Skeppis öppnar, fiket serverar soppa, mackor och fika
19.30 Konsert med Anders Almlöf & Gustaf Melén
20.30 – Dans till Anders Almlöf & Gustaf Melén samt gästmusiker

Biljetter säljs bara på Folkmusikhuset direkt vid entrén med Swish eller kontanter, ej förköp. Först till kvarn gäller. Kom i god tid, det brukar bli fullt.

Du får också gärna skänka ett frivilligt bidrag via Swish nr 1233862752 eller till PayPal.me/folkskeppis (@folkskeppis) för att stödja Folkmusikhusets ideella verksamhet!


Danskvällen arrangeras i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet!

Välkomna!

Se Melén & Almlöf här:

Video: Anders & Gustav spelar

Till toppen