Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Exklusivt fredagsnöje på ”Skeppis”!

Svenskt folkligt i en mångfald dialekter med intima konserter och dans som är innerlig och meditativ eller vildsint uppsluppen – alltid god kvalitet!

VAK är en folkkvintett som vuxit fram ur de två grupperna, folkmusiktrion Västanvinden och folkdansduon Agnes & Klara. Gruppen som startade under 2021 fokuserar på att fördjupa samspelet och utveckla en ensembleform där både musiken och dansen kan ses som likvärdiga musikaliska uttryckssätt för svensk folkmusik.
Medlemmarna Albin Myrin, Lovis Jacobsson, Klara Andersson, Erland Westerström och Agnes Rodhe har ett gemensamt intresse för samspelet och kommunikationen som uppstår i spel till dans och dans till spel.
Under 2022 skapar kvintetten VAK en scenisk repertoar som varken är en “konsert med dansare” eller en “dansföreställning med musiker”. I den kommer publiken att få ta del av lusten, glädjen och nyfikenheten som VAK, med sina instrument cittern, klarinett, munspel och kroppar, har i utforskandet av den folkliga musiken.

Schema
Tid 18:00 Insläpp, fiket är öppet
19:30 – 00:00 Konsert & dans med VAK och gästande musiker!
Entré Ordinarie 180 kr (medlemmar 130 kr)
Biljetter säljes i dörren med Swish/kontanter, ej förköp
Har du frågor, tips och synpunkter på fredagskvällarna skriv till Folkmusikhusets Programgrupp!

Praktisk info

Biljetter säljs bara på Folkmusikhuset direkt vid entrén med Swish eller kontanter, ej förköp. Först till kvarn gäller. Kom i god tid, det brukar bli fullt.

Du får också gärna skänka ett frivilligt bidrag via Swish nr 1233862752 eller till PayPal.me/folkskeppis (@folkskeppis) för att stödja Folkmusikhusets ideella verksamhet!

Danskvällen arrangeras i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet!

Välkomna!

Se folkkvintetten VAK = trio Västanvinden + folkdansduon Agens & Klara:

Till toppen