Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

RÅ är:

Anna Frykstam – basklarinett, klarinett (SE)
Cecilia Moore – barytonsax, sopransax (SE)
Christine Tilby – oktavfiol, fiol (DK)

RÅ består av tre färgstarka musiker från tre olika rika folkmusiktraditioner – Jylland i Danmark, Skåne och Västerbotten – som mötts och skapat en bubblande, sprudlande och maximalistisk tolkning av folkmusiken som vi aldrig hört den förr.

Med den unika kombinationen barytonsaxofon, basklarinett och oktavfiol och en orädd skaparlust har RÅ skapat ett kraftfullt sound som sticker ut från mängden. Vad händer när en polkett från östra Värmland möter housemusikens groove? Eller när en polska från Västerbotten möter hårdrockens smuts och harmonier? RÅ sätter det färgstarka och rika kulturarvet som är nordisk folkmusik i ett obeprövat sammanhang där normer krossas och musiken får utvecklas fritt med en stor dos av både humor och allvar.
Med sitt kritikerrosade debutalbum MASSIV har RÅ visat att det fortfarande finns ny mark att bryta och nya sätt att tolka den svenska folkmusiktraditionen – RÅ spelar svensk folkmusik som vi aldrig hört den förr!

Nu kommer de till Falun och ger konsert och spelar till dans. Kvällen genomförs i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans.

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen Gott & Reco öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18-19 Barnworkshop: folkdans för barn med med Britt-Marie och Magdalena Nilsson, folkdansledare för barn, Säters folkdansgille. Välkomna alla barn från 4 år! Gratis!

18-19 Kortkurs i dans med Magnus Samuelsson: slängpolska.

19.30 – 20.30 Konsert med RÅ

20.45 – 23.00 Dansa eller lyssna till: Konservatoriefolk, Gässbikôllor samt musikerna i RÅ. Jamma med andra spelsugna.

Till toppen