Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Anders Jakobsson är Orsaspelman från födseln. Sedermera även klassisk fiolist. Från ifjol pensionerad Konsertmästare i Dalasinfoniettan. Gillar att spela ”allt möjligt” inom musiken. Från tonåren uppväxt med Leif Göras, som var rektor för musikskolan i Orsa i många år, tillika guldspelman från Östbjörka. Leif är även med i Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester. Både Anders och Leif fick samtidigt Zorns guldmärke 2016. Bertil Skeri från Mora har Anders spelat med en hel del under årens lopp. Han är den nyttigaste och bredaste dragspelaren som tänkas kan! Bertil gör stor nytta i många sammanhang och är med i Orsa spelmanslag.  Det kommer att handla mycket om Östbjörka och Orsalåtar på konserten!

Äntligen kommer dessa storspelmän och ger konsert samt spelar till dans hos oss!

Kvällens upplägg:

17.30 Restaurangen Gott & Reco öppnar, är öppen hela kvällen med mat och dryck!

18 -19 Kortkurs i spel med Anders Jakobsson.

18 -19 Kortkurs i dans med Magnus Samuelsson: få sväng på din polska!

18 -19 Barnworkshop: folkdans för barn med med Britt-Marie och Magdalena Nilsson, folkdansledare för barn, Säters folkdansgille. Passar barn från 4 år. Gratis!

18.30 – 19.15 Visstuga med Linnéa Wallander.

19.30 – 20.30 Konsert med Anders Jakobsson, Leif Göras och Bertil Skeri.

20.45 – 23.30 Dansa eller lyssna till: Lars-Göran Weinberg även Jakob Ainegren tillsammans med Joel Andersson samt Leif, Bertil och Anders. Jamma med andra spelsugna.

Till toppen