Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till en digital kurs med fokus på folksång! Här får du ett gyllene tillfälle att fördjupa dig i folkvisor som finns i olika arkiv samt metoder för att analysera vad dessa fina sångare gör, varför låter det som det låter? Hur kan du göra visorna till dina?
Varje träff lär vi oss nya visor från inspelningar i folkmusikarkiv, går in på alla små detaljer som finns i sångerna, fördjupar oss i stil och sångsätt. Hur kan DU sjunga dessa visor? Vi blir en del av traditionsprocessen, bygger vidare och levandegör det fantastiska material som finns inspelat.

Anmälan: https://www.bilda.nu/arr/1122156/folkkursonline-folksanger-i-arkiven-602741

Mål med kursen:

Att tillgängliggöra arkivmaterial och ge metoder för att själv använda inspelningar. Fördjupa dig i folksångens stil och sångsätt och få en större medvetenhet om ditt sjungande.

Ledare är Siri Anna Flensburg, folksångerska och student på Kungliga Musikhögskolan. Hon har under de senaste åren sökt sig djupt in i folkmusikarkiven, som gömmer både spännande visor och hemliga koraler. Genom inspelningarna har hon, förutom en mängd låtar och spännande berättelser, hittat oanade möjligheter i sin egen röst och nya vägar in i det folkliga sångsättet. Här delar hon med sig av sina erfarenheter av att söka i arkiv och spelar upp flera av sina favoriter bland sångare.

Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper för att delta, kursen riktar sig både till dig som sjungit mycket folkvisor eller inte alls. Nyfikenhet och öppenhet är bra att ha!

Kursen sker på zoom, ett digitalt videoverktyg som du kan ladda ner gratis. Du får en introduktion första träffen kring hur tekniken funkar. Mellan träffarna kan deltagarna hålla kontakt med varandra via ett digitalt klassrum, Learnify, där man kan dela filer och länkar med varandra, samt chatta om man vill.

 

Avgift faktureras före första träffen.

Foto på Nille Henningsgård (till höger) taget av Märta Ramsten/Svenskt Visarkiv.

Foto Siri Flensburg (till vänster).

Till toppen