Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Malmö Folk, Mix Musik och Malmö Live bjuder in till Folkklubb, en folkdansklubb som utmanar konventionerna. Här kombineras hårdsvängande livemusik i folkton med elektronisk klubbmusik – trä och betong, fioler och DJs, värmeljus och neon. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla.

 

19.30-20.30 Crashcourse i folkdans – Foajéscenen

Inled kvällen med vår crash course i folkdans. Danskursen riktar sig både till dig som aldrig provat förut och till dig som har testat lite grann och ger några verktyg att leka runt med. På kvällens dansgolv råder sedan en go anarki där all typ av dans välkomnas och för den som blev biten på folkdans går det fint att fortsätta be om tips å trix.

 

20.30 – 21.30 Ville & Tommie

En helt vanlig duo bestående av förvirrade människor, Ville & Tommie är Sverigefinske fiolspelaren Ville Syri (SE/FI) och den Helsingfors-baserade men från Cornwall bördige dragspelaren Tommie Black-Roff (UK) De möttes på Sibelius Akademin och projektets stomme är runt deras gemensamma kärlek för låtar, historier och dansmusik. Svenskt, finskt, cornwallskt och modern folkmusik hittar ett hem i deras kapabla händer.
Förvänta dig det oväntade.

 

21.45 – 22.45 Rå

Med stor respekt för den folkmusikaliska traditionen återskapar trion RÅ utmanande och rytmiska polskor och schottisar. Med två på blåsinstrument och den tredje på fiol har de tagit inspiration från house-musikens förvrängda melodier och baser och ger oss låtar vars landskap både är spännande och bär på stor integritet. Christine Tillby, Anna Frykstam & Cecilia Moore är trion som utgör denna vemodiga, självsäkra & nyskapande trio.

På scen:

Anna Frykstam: klarinett

Cecilia Moore: saxofon

Christine Tillby: fiol

 

 

 

 

23.00 – 00.00 Päivi Hirvonen Trio

Päivi Hirvonen är Finlands svar på Sara Parkman som hon för övrigt har en duo med. Hon spelar fiol, stråklyra och har en stämma som porlar likt de finska floderna eller som klingar ålderdomligt när joiken från Karelen tränger igenom. Hennes kompositioner är storslagna och vackra, ibland glidande, ibland rått vrålande.

 

I musiken pågår en ständig dialog mellan fiol, röst och stråklyra, inspirationen till de särpräglade skapelserna kommer från en finsk tradition. Päivi Hirvonens fylligt klingande röst, hennes skickliga spel och karismatiska framträdande gör att musiken kan spräcka sten. Ta på dig rejäla dansskor för du kommer virvla runt utan stopp till de hypnotiska tonerna.

 

På scen:

Päivi Hirvonen: sång, fiol, stråklyra

Tero Pajunen: sång, fiol

Mirva Ormin: sång fiol

 

Till toppen