Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkomna till Folkdanskväll på Kulturhuset med Folkmusikhuset ”Skeppis”!

Som en del av Kulturhuset Stadsteaterns serie av danskvällar med socialdans bjuder föreningen Folkmusikhuset ”Skeppis” i Stockholm tillsammans med Kulturhuset till en festlig kväll full med dans till live akustisk folkmusik. Och det är gratis! Kom en kom alla!

0

I denna folkliga danstradition finns det en mängd olika ”pardanser” såsom vals, schottis och polska; alla med sina särskildheter, men också flera gemensamma grunder. Vi kommer ha en workshop där vi kommer lära oss att känna in dansen och musiken med kroppen. Vi kommer även att prata kort om normer på det sociala dansgolvet.


o

En viktig del av Folkmusikhuset ”Skeppis” veckovisa verksamhet är att alla möjliga spelfolk skriver sig upp på kvällens öppna spellista för att spela till dans en halvtimme (30min pass) och denna kväll ska såklart inte vara ett undantag. Istället för uppskrivning på plats blir det denna gång istället med föranmälan.

0

Vill du då spela till dans denna kväll?
I så fall skicka en intresseanmälan med gruppnamn, kontaktuppgifter och samtliga tider ni kan tänka er till folkmusikhusets officiella mail. Vi tar emot anmälningar fram t.o.m. mitten av Maj och spellistan sätts ihop och presenteras därefter!
Mailaddress: fmh.skeppis@gmail.com

0

Kvällens program:
Sal: Foajé 3
17:00 – Prova-på Workshop: Grunderna i folklig pardans med Martin T. Engström.
18:00 – Socialdans till live spellista
21:00 – Avslutning.


o
Om oss:
Folkmusikhuset i Stockholm är en ideell förening som sedan 1981 har haft sin verksamhet på Skeppholmens Folkhögskola. Varje söndag sprudlar huset med aktivitet. Det lärs ut både sång, spel och dans fram till kl. 20, där kvällen fortsätter med dans till öppen spellista fram tills efter 23. All aktivitet drivs av föreningens medlemmar och tack vare detta är det fri entré och billigt att fika. Två fredagar per termin bokar vi in även professionella spelfolk att spela konsert och till dans och vid dessa tillfällen tar vi ut en entréavgift.
o

Varmt välkomna!

 

Till toppen