Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
Välkomna till Folk Youth Minifestival!
Folkmusik och dans av och med unga personer.
Line up och program:
_______________
>>Pomåna<< är ett göteborgsbaserat folkmusikband som består av Alma Weiser (SE) på sång och dragspel, Nora Mauritzson (SE) på slagverk och sång, och Andreas Krambias (CY) på bouzouki, laouto och oud. De möttes 2022 på Högskolan för scen och musik. Med nyfikenhet och spelglädje tar trion sig an en repertoar av traditionell musik från Norden och östra Medelhavet, och skapar egna uttrycksfulla arrangemang. Pomåna bjuder på en lekfull blandning av virvlande rytmer och vackra melodier.
>>Tvesôvla<< är en rykande färsk kvartett som oblygt tar för sig av den nordiska folkmusiken. De plockar guldkorn ur spelmanstradition, vistradition, gamla nothäften och egna kompositioner, och arrangerar det sedan burdust och med finess, explosivt och innerligt, med solsken och svärta. Varför skulle man behöva välja det ena över det andra? Tvesôvlad musik helt enkelt. I Tvesôvla ingår Olof Bergström, fiol, Fritz Dahlström, gitarr, Erika Wikström, sång och harmonium samt Adrian H. Bånga, fiol.
_______________
19:00-19:45 Dansstuga
för vana och ovana dansare med Folkdanssällskapet Nationals Ungdomslag
20:00-20:50 Konsert – Pomåna
20:50-21:30 Dans (ovanvåningen)
21:30-22:20 Konsert – Tvesôvla
22:20-23:10 Dans – Pomåna
23:10-00:00 Dans – Tvesôvla
Inget förköp.
Biljetter köps i entrén.
Ord – 160kr
Stud/ung under 26 – 85kr
______________________
Servering
Kaffe och te, alkoholfri öl. Kakor. Smörgåsar, ofta i form av buffé (även veganskt). Med viss variation i utbudet från vecka till vecka beroende på vilken förening som ansvarar för kaféet.
Tillgänglighet
Huvudentrén har trappor. Om du behöver finns också en hiss som går från ungdomsgården. Be någon påkalla entrévärdens uppmärksamhet så att de kan låsa upp, och gå sedan runt hörnet och in på gården. Det är skyltat fram till dörren och innanför dörren är det skyltat till hissen.
______________________
Arrangeras i samarbete med Bilda och Folkmusikkaféet.
Evenemanget kommer fotograferas.
Om du inte vill vara med så hör av dig till kassören:
hello@fredyclue.com
Till toppen