Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

En hyllning till musikens universella språk!

Konserten med Farangi är ett unikt tillfälle att höra en av världens mest intressanta spännande kontrabasister. Renaud Garcia-Fons har kallats ”kontrabasens Paganini’. Hans spel på den femsträngade kontrabasen är helt unikt och tekniskt fulländat.

Till Stallet kommer han med ett av sina projekt Farangi med lutspelaren Claire Antonini, en duo med två unika musiker. Ett möte mellan kulturer, väst möter öst, bas möter luta. Dessa två virtuoser bildade duon redan för många år sedan. Med tiden har deras musik berikats, både med deras respektive musikaliska erfarenheter, och i takt med att de odlat sin passion för tidig musik, jazz, och orientalisk musik. Det som knyter samman duon och ger den ett unikt sound är en gemensam kärlek till melodik, rytmerna i tidig musik, och en fascination för uttrycket i den modala musiken.

Repertoaren som består av 19 korta stycken, i första hand originalkompositioner, är miniatyrer som beskriver en fantasiresa till en kulturell korsning. Här får kontrabasen låta som en neyflöjt, och teorben som en persisk setar. Båda instrumentens röster hörs, men nya spelsätt skapar klanger som varierar det musikaliska landskapet i oändlighet.

Farangi är persiska för främling, där främlingen är en tillresande besökare som vill fira glädjen i att musik är ett universellt språk som talar till allas hjärtan.

Renaud Garcia-Fons – femsträngad kontrabas
Claire Antonni – teorb


ENTRÉ

250kr ordinarie/
180kr medlem Stallet/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 19.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 7pm – concert 8pm – welcome!   

Till toppen