Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.
I samarbete med Lövlyckans Lövhydda/LP Flamenco och GIG – Groove i Gnesta/Skottvångs Gruva presenterar EPOS Nätverk årets andra residenskonsert med gruppen AWILAS.
Duon Awilas skapar sitt eget sound i mötet mellan folkmusik och improvisation. Med röster och accordion – men även vatten som droppar, loopar och kalimba – skapar de med små medel en stor ljudbild. År 2017 prisades de som “Årets nykomling” på Folk- och Världsmusikgalan i Helsingborg. Awilas består av Anki Ebonsdotter (röst) och Larisa Ljungkrona-Mönttinen (accordion).
Under sitt EPOS Residens på Skottvång Gruva sommaren 2022 har Awilas fokuserat på ett undersökande av deras egen skapande process, det musikaliska samspelet och kommunikationen och hur de kan utveckla det. Det har resulterat i nya kompositioner, av vilka det bjuds på ett smakprov under residenskonserten.
Varmt välkommen!
–> EPOS Residens genomförs med stöd av Jämställdhetsmyndigheten och är ett samarbete mellan EPOS Nätverk, Lövlyckans Lövhydda/LP Flamenco och GIG – Groove i Gnesta/Skottvångs Gruva.
Till toppen