Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk självlärd sångare, gitarrist, artist och aktivist. Hans samtida kompositioner bygger på en musikalisk mångfald rotad i musiktraditioner i trakterna runt Sahara med inspiration från svensk folkmusik. Han utsågs till årets kompositör av STIM 2022, inom folk- och världsmusik.

Ebo Krdum är en svensk-sudanesisk självlärd sångare, gitarrist, artist och aktivist. Han upptäckte som sex-åring att folk lyssnade på hans sånger, därefter byggde han sin första gitarr och musiken har sedan dess varit en ständig följeslagare.  När kriget startade i Darfur 2003 blev han en viktig röst för den fredliga revolutionen mot den korrupta och våldsamma regimen. Musiken blev för honom den viktigaste kanal för att nå ut med sitt budskap om fred, men efter att ha blivit fängslad och torterad flydde han till Sverige.

Ebo Krdum sjunger på många olika språk och hans texter bär på starka budskap om rättvisa, fred och frihet. Musikaliskt kommer inspirationen från blues, afrobeat och reggae men också nyare musikaliska förälskelser som svensk folkmusik. I händerna på Ebo Krdum blir denna brokiga mix till en självklar helhet, en högst samtida och nydanande traditionsmusik, öppensinnad och inbjudande, där afrikanska slagverk har samma självklara plats som västerländska stråkinstrument. Knäna viker sig och du gungar med till musiken!

På scen

Ebo Krdum – gitarr, sång
Robin Cochrane – balafon, kalebass, djembe, div. slagverk
SugarRay Napunyi – bas
Anna Möller – fiol, viola dámore
John Runefeld – keyboards

https://youtu.be/jmKgtFVj_ys

Till toppen