Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

RÅ består av tre färgstarka musiker från tre olika rika folkmusiktraditioner – Jylland i Danmark, Skåne och Västerbotten – som mötts och skapat en bubblande, sprudlande och maximalistisk tolkning av folkmusiken som vi aldrig hört den förr.

Med den unika kombinationen barytonsaxofon, basklarinett och oktavfiol och en orädd skaparlust har RÅ skapat ett kraftfullt sound som sticker ut från mängden. Vad händer när en polkett från östra Värmland möter housemusikens groove? Eller när en polska från Västerbotten möter hårdrockens smuts och harmonier? RÅ sätter det färgstarka och rika kulturarvet som är nordisk folkmusik i ett obeprövat sammanhang där normer krossas och musiken får utvecklas fritt med en stor dos av både humor och allvar.

Med sitt kritikerrosade debutalbum MASSIV har RÅ visat att det fortfarande finns ny mark att bryta och nya sätt att tolka den svenska folkmusiktraditionen – RÅ spelar svensk folkmusik som vi aldrig hört den förr!

Christine Tilby – fioler (DK)
Anna Frykstam – klarinetter (SE)
Cecilia Moore – saxofoner (SE)
Hemsida: https://www.rafolkband.com

Nu kommer de till oss i Sundsvall och ger konsert. Kvällen genomförs i samarbete med Bilda.

Förband är Kapellsfolk. En gång i tiden startade violinisten och spelmannen Röjås Jonas musikutbildningen på Kapellsberg i Härnösand. Sedan fyra år tillbaka är folkmusiken åter på Kapells som numera finns på Härnösands folkhögskola. Årets elever på skolan kommer att vara kvällens förband!

Tider:
16:45 Insläpp
17:00 Förband: Kapellsfolk – Kapellbergs folkhögskolas folkmusikelever
17:30 RÅ

Inträde (inget förköp finns)
Vuxen ej MFF medlem 150 kr
MFF medlem 100 kr (du kan bli medlem på plats)
Ungdom under 20 år samt studerande 50 kr

Till toppen