Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till en danskväll med Jonas Brandin, Erik Berg, Johan Nylander och Jon Holmén. Kvällen inleds med att vi spelar musiken från en av våra favoritskivor. Skivan spelades in av Röjås Jonas och Röjås Hans i Kappelsbergs musikskolas aula och gavs ut på LP 1987. I höstas gav Boda Hembygdsförening ut denna inspelning på CD tillsammans med en notsamling och ytterligare 2 cdskivor. Vi vill börja kvällen på detta sätt för att hylla två av Bodas största spelmän som båda gick bort allt för tidigt. Du kan välja att dansa eller bara sitta en stund och lyssna till Musik för fötterna, öronen och själen.

______________

Dans på Boda loge:

Erik Solgård, Erik Knutsson och Bror Ingels från Boda hembygdsföreningen samt Albert Ingels, Erik Bäck, Lars Laggar och Hansollas Edvard Eriksson hade känsla för vad som skulle komma att behövas inför den stora folkmusikvågen som rullade in i slutet av 1970-talet. År 1972 hittade de en fantastiskt fin och stor trösklada i Dådran med fullånga bottenstockar och väggband på 16 meter och den här ladan fick Boda hembygdsförening köpa för att sätta upp som dansloge på Boda Gammelgård på Silverberg. 
Danslogen på Boda Gammelgård stod klar 1974 och den sommaren började Boda hembygdsföreningen arrangera danskvällar på fredagarna. Från början lite sporadiskt men vartefter blev det logdans varje fredagskväll hela somrarna där Boda Spelmanslag respektive Lill Anders Kapell spelade till dans varannan fredagskväll. Det blev också flera direktsända radioprogram under ledning av Bengt ”Polo” Johansson och intresset för att dansa på Bodalogen blev otroligt stort.
Här serverades kaffe och hagerbulle/tuttul och Boda Sportklubb hade hand om korvförsäljningen.
Under åren fortsatte danserna varje fredagskväll under sommaren och här började fredagen under Musik vid Siljanveckan att utvecklas till en spelmansstämma – ”Bodastämman”- med massor av publik, dansare och spelmän.

Till toppen