Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Går det att dansa ett arkiv? Dansaren och koreografen Lina Palmgren har djupdykt i arkiven för folkdans hos Svenskt visarkiv. Upplev resultatet i föreställningen ”dansar arkivet” som kombinerar historiskt arkivmaterial med livedans. En del av STHLM DANS.

Dansföreställning med Lina Palmgren

På uppdrag av Svenskt visarkiv har koreografen och dansaren Lina Palmgren skapat en dansföreställning där material med ljud och bild från arkivet tolkas genom dans.
Med projektioner av arkivmaterial och Palmgrens eget dansande skapar hon en lek med olika tidslager och medier. Genom folkdans kontrasterar Palmgren sitt dansande mot äldre stilar och skapar ett sammanflätande av dansande röster från olika tider.
Även inspelningsmediernas brus, surr och knaster bearbetats till kompositioner som i samspel med traditionsinspelningar framhäver dansens rum.

Panelsamtal om dansarkivet

Efter föreställningen hålls ett samtal om dansaren och arkivet med Lina Palmgren (dansare och koreograf), Anna Björk (forskningsarkivarie inom dans) och Dan Lundberg (generaldirektör på Musikverket). Moderator: Lars Annersten.

I samtalet berörs vad det innebär att levandegöra arkivmaterial, hur danskunskap traderas från kropp till kropp och hur olika arkivpraktiker kan se ut när det handlar om dans. Det pratas även om kvällens föreställning och Palmgrens arbete med ”dansar arkivet”.

Biljetter

  • Årskort på Scenkonstmuseet: gratis, boka biljett kostnadsfritt
  • Vuxen: 170kr
  • Studerande/Pensionär: 120kr
  • Om du har ett festivalpass till STHLM Dans: 136kr

Köp biljett

Scenkonstmuseet är en av scenerna i STHLM DANS. Föreställningen är ett samarbete mellan Scenkonstmuseet och Svenskt visarkiv.

Till toppen