Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

En upplevelse som går bortom gränser och talar direkt till själen

Ensemblen Damsaz

bjuder in dig till en musikalisk resa fylld av samklang och hjärtslag som leder dig genom en rikedom av iranska toner. Denna kärleksfulla duo grundades av inga mindre än Hamid Motebassem och Samira Golbaz, två själsfränder i musikens värld, vars samspel berör och förtrollar. Duon gästas av tonbakspelaren Hiva Khatib.

Hamid Motebassem, kompositör och mästare på setar, föddes i Mashad, Iran, år 1958. Musik var en del av hans uppväxt i en familj där toner var hemma. Bland hans lärare fanns mästare som Hossein Alizadeh och Mohammad Reza Lotfi. Som grundare av Sällskapet för Tar och Setar har han sedan 1994 organiserat årliga seminarier om dessa två instrument. Sedan 1992 har han medverkat på otaliga album av samtida iranska kompositörer och på alla publicerade produktioner av Dastan Ensemble. Idag är han en av Irans mest kända kompositörer; hans verk för Dastan-ensemblen och storslagna orkestrar som SIMORQ & PARDIS har hyllats internationellt.

Samira Golbaz, bam-tar-spelare född år 1984, är en passionerad musiker med en kandidatexamen i musik från Sooreh University och en masterexamen i konstforskning från Music University of Iran. Förutom att undervisa är hon aktiv på många internationella festivaler, hörs i flertalet produktioner och är även en engagerad musikrecensent.

Hiva Khatib, redan i tonåren började hans akademiska musikaliska utbildning och han specialiserade sig snabbt på slagverksinstrumentet tonbak under ledning av stora virtuoser. Sedan sin examen har han samarbetat med flera välkända iransk-kurdiska musiker och blivit en etablerad artist både i Iran, Sverige och Norge.

Arrangör: kulturföreningen Farhang

ENTRÉ

220kr ordinarie/
160kr medlem Stallet/medlem föreningen Farhang/studerande /pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 17.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 5pm – concert 6pm – welcome!   

Stallet Friends är Stallets scen för externa producenter/arrangörer inom folk & världsmusikgenren.

Till toppen