Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Klubb Baires presenterar Grand Milonga med Cuarteto Andariega (ARG) & sångerskan Marisol Martinez (ARG). Dansshow med Marcela Troncoso (ARG) & Luis Angel Rojas (ARG/FIN). Tango-DJ Anita Doby.

Nu kör vi vårens fjärde tangokväll med levande musik till dans, dansshow och DJ.
Grand Milonga med Cuarteto Andariega & sångerskan Marisol Marinez från Argentina.

Äkta Buenos Aires-atmosfär när Klubb Baires bjuder in tangosångerskan Marisol Martinez med den kosmopolitiska Cuarteto Andariega som leverar till dans 100%.

Dansuppvisningar är också ett måste och denna kväll uppträder Marcela Troncoso (ARG/SWE) tillsammans med Luis Angel Rojas (ARG/FIN).
Tango DJ:n Anita Doby från Malmös tangovärld skapar den rätta milongakänslan för alla dansare.
——————
Milonga (ej konsert).

Fredag 6 maj kl. 19.00-00.00

Plats: Plats: REHAB Kultur – Spånehusvägen 83
(https://www.rehabkultur.se/hitta-hit)

Insläpp kl. 19.00
Vi stänger kl. 00.00

Livemusiken startar kl. 21.00, i två delar med dansuppvisning emellan. Samt DJ.

Biljettpris för Grand Milonga: 200 kr (ungdom/student/pensionär 150 kr)
Barn under 15 fri entré.
Reservera biljett via email till infotangarte@gmail.com

Under kvällen kommer det att finnas kaffe, te, vatten, läsk, kakor, alfajores (argentinska kakor/bakverk) från Alfajores Dulcita och empanadas till försäljning.

All betalning via kort, Swish eller kontant (tacksamma för så jämna pengar som möjligt)

——————
I år kommer Orquesta Andariega att uppträda tillsammans med Marisol Martinez i Europa. Under de senaste 5 åren har gruppen släppt två album och spelat i Buenos Aires tillsammans med Marisol Martinez. Denna turné blir deras första samarbete utanför Argentina. Det blir också det första europeiska besöket på sex år av Marisol – en av vår tids största tango-röster!
Gruppen kommer att uppträda som en kvartett med piano, kontrabas, bandoneon och violin , ledd av den syditalienska kontrabasisten Luigi Coviello. Repertoaren kommer främst att ha sånger från CD:n ”Fresedo con amore” och ”Avanti” – allt är noggrant genomarbetat för dans och musiken är väldigt dynamisk och varierad.

Kvällens DJ: Anita Doby.

Om dansarna:
Marcela Alejandra Troncoso, argentinsk-spansk, född i Buenos Aires har ägnat hela sitt liv till sin stora passion: konsten på olika sätt. Som dansare startade hon sina studier inom ballet vid 7 års ålder ändå till hon började med tango år 1994. Numera är hon helt fascinerats av tango och har lärt sig den med de mest berömda lärare i Argentina. Samtidigt har hon utvecklat andra artistiska studier främst inom konsten: Grafisk humör, skulptur, Design, Konsthistoria, make-up för teater i många olika teatrar i Argentina (som Teatro Colon, San Martin Teater, Kulturcenter Recoleta, Nationella Universitetsinstitutet för konst, Bellas Artes Museum) samt i andra länder som Polytekniskt Universitet i Madrid.

Luis Angel Rojas är en argentinsk tango- och folklore dansare, Dj och danspedagog. Han började dansa i tidig ålder och har ägnat sitt yrkesliv åt att studera och växa som lärare och dansare. Han har haft viktiga argentinska tangodansare från staden Buenos Aires som lärare.
Han bor för närvarande i staden Ylöjärvi, Finland; från 2020 och idag undervisar han regelbundet i tangoklasser, organiserar milongor och evenemang i Tammerfors och även i Helsinki den staden han bor i och på olika städer i Europa.
Han har turnerat i Argentina, Uruguay, Tyskland, Italien, Belgien, Norge, Sverige, Ryssland, Frankrike och Estland som tango-DJ, artist och lärare i tango och folklore.
Han var semifinalist i ”Festival and World Tango” 2018, 2021 och 2022. Buenos Aires, Argentina.
Finalist i den preliminära London and Villa Constitucion 2022 av World Tango Festival 2022. Han har uppträtt och varit Dj på de viktigaste milongorna i Buenos Aires som La Baldosa, Gente Amiga, Complejo Belgrano, De Querusa, Pipi Cucu och Milonga Parakultural
1:a plats i Pista Tango i det officiella preliminära mästerskapet i Mendoza
Tango BA 2016 där han erhöll ett direktpass till semifinalen i Tango World Cup 2016.
Vinnare av ”National Folk Contest Atahualpa Yupanqui”, i kategorin ”Pareja de Tango” (Rosario).
——————
TANGO ÖVER ALLA GRÄNSER

TANGOFOLK MALMÖ.
Föreningen TangoFolk Malmö grundades år 2008 av medlemmarna i tangoorkestern Orquesta Tangarte som skapade föreningen för att kunna presentera olika typer av arrangemang: konserter, föreläsningar, workshops, dansaftnar, kurser och samarbeten med andra föreningar och artister. TangoFolk Malmö har som syfte att sprida den rioplatensiska tangon i alla dess former: konst, musik, dans, film och övriga kulturuttryck, med en fot i dagens nya stadspuls.
KLUBB BAIRES är en serie konserter med tangon som röd tråd. I ett unikt musikaliskt spektrum möter vi ett rikt och gränsöverskridande innehåll där mångfald och jämlikhet står i fokus. Olika typer av artister och ensembler – från kvinnliga DJ:s till solopianister och stråkkvartetter – presenterar olika aspekter på tangon som genre.

Välkomna!

Till toppen