Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Fredy Samuel Lundh, aka Fredy Clue, har tagit fram Bäckadräkten, en folkdräkt som är genusneutral. I sin berättande konsert-föreställning undersöker han genusnormer, tillhörighet och traditioner. Med folkdräkt, nyckelharpa, sång och queera historier öppnas nya sätt att tänka och hur vi kan mötas som de vi verkligen är.

Bäckadräkten är folkdräkten som förenar. Bakom projektet står Fredy Clue som tagit fram Sveriges första queera folkliga dräkt med hjälp av illustratören och konstnären Ida Björs samt en ickebinär fokusgrupp. I dräkten möts manligt och kvinnligt, knäbyxa och kjol, väst och livstycke, gammalt och nytt. Färgtemat är transflaggans färger blå, vit och rosa och inspirationen springer från olika folkdräkter i Norden.

På scen presenterar Fredy Clue en berättande musikföreställning om tillhörighet, genusnormer och traditioner som vävs ihop med Fredys egen queera historia och dräktens skapande. Helheten sveps in med musiken från debut-EPn ”Vill du leka?” Tänk dig nyckelharpspop i en queer text- & känslovärld som kommit till under resan med att ta fram dräkten. Tillsammans dyker vi ner i hur det är att vara människa och hur vi kan skapa ett öppnare och mer respektfullt samhälle genom vår tradition och kulturskatt.

Det kommer finnas utrymme för samtal efter föreställningen. I samarbete med Riksförbundet för Folkmusik och Dans.

På scen:

Fredy Samuel Lundh: nyckelharpa, sång, berättande

https://youtu.be/my4fAOdK0-8?si=gXYyx6bY02acEMIi

https://youtu.be/KjiL2DC4dDA?si=flDOPuorqtK2Cv7t

Till toppen