Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Kom och fira release för Andreas soloalbum!

Andreas Risan spelar och undervisar i fiol, altfiol, hardingfela och nyckelharpa.

Han är uppvuxen i Skellefteå i Västerbotten och har bl a studerat på Eric Sahlström Institutet, Malungs folkhögskola och också varit i Norge ett år och tagit lektioner i hardangerfela för dansspelmannen Sigmund Eikås. Senaste utbildningen är SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Andreas spelar svensk folkmusik från hela Sverige men fördjupat sig i låtar från Västerbotten, Värmland och Västerdalarna. Han har spelat in en skiva med sin duo Klas och Andreas som heter ”En urkraft i rörelse” och hade release 2017. På våren och hösten 2018 jobbade han på Västerbottens teatern i Skellefteå som musiker och berättare för föreställningen Släktkalaset som är tolkat fritt efter Maria bloms ”Masdjävlar”.

Andreas om konserten och skivan: 

Folkmusiken slog rot i mig när jag var i tonåren. Jag minns hur kul det var att spela på gehör och utan noter. Det är rytmerna jag älskar i den svenska folkmusiken och då tänker jag främst på 3-takten som kan spelas på så många olika sätt beroende på var man är i Sverige. Det kan vara en rak tre-takt, ojämn, böljande, rund, kantig, ja allt möjligt. Jag älskar den svenska folkmusiken bäst men mina låtar influeras av norsk och irländsk folkmusik samt jazz. Denna skiva är en hyllning till mitt yngre jag när det fullkomligt sprudlade ut egna kompositioner och en del är så gamla som från året 2000. Jag önskar er alla en stund där kroppen, själen och sinnena får njuta av mina låtar i musikens och dansens underbara värld.

ENTRÉ

160kr ordinarie/ 100kr medlem Stallet/studerande/pensionär
(inkl. 20kr bokningsavgift)

Stallet & serveringen öppnar 18.00
Stanna gärna kvar, serveringen har öppet

Doors 6pm – concert 7pm – welcome!   

Till toppen