Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Vokalgruppen Åkervinda har turnerat världen över, vunnit internationella priser och hyllats för sitt unika sound, där gamla nordiska folkmelodier plockas upp och ges nya spännande arrangemang med inslag av improvisation och jazzharmonik. Uppfriskande, förtrollande, eteriskt och aktuella med sitt tredje album ”Så skall hat och avund smältas”.

 

Åkervinda är en prisbelönt vokalgrupp som i och med sin TV debut i Allsång på Skansen 2019 har tagit emot hyllningar världen över för sitt unika sound och sin scennärvaro. 2014 släppte gruppen sitt debutalbum ”Kära mor” och våren 2018 kom uppföljaren ”Förgänglighet” som blev nominerad till en Grammis i kategorin ”Årets folkmusik”. Med rötterna i jazzen har de fyra sångerskorna även en varm plats i sina hjärtan för nordisk folkmusik.

 

Ett decennium efter gruppens bildande, släpper de sitt tredje album med titeln ”Så skall hat och avund smältas”. På denna releasekonsert utlovas besvärjelser om att slå sig fri från onda tankar, hur du förbannar getingar, sånger om natur, kärlek och en massa annat. Förvänta dig en kväll där ljuva skira stämmor möter täta klanger med en djup sårbarhet och en orubblig kvinnokraft som får nackhåren att resa sig!

 

Mix Musik, Musik i Syd och Jazz i Malmö

På scen:

Iris Bergcrantz

Agnes Åhlund

Linda Bergström

Lise Kroner

https://youtu.be/S_LbCYmN5ME

Till toppen