Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

För tionde året i rad

är den populära 5 Folk Festivalen ett efterlängtat och svängigt inslag i sommarstockholm.

Det blir tre musikaliska helkvällar där Sveriges 5 nationella minoriteter står i fokus: samer, sverigefinnar, romer, judar och tornedalingar.

5 Folk Festival startade som en reaktion på att folk i allmänhet inte har en susning om vad de nationella minoriteterna är, eller vad de har för kultur, seder och bruk. Tanken med festivalen är att skapa en naturlig plattform där alla har chansen att möta och umgås med kulturer som har funnits i Sverige i århundraden. Det bjuds på gratis danslektioner, möten med minoritetsföreträdare i tältet och givetvis mängder av härlig sång och musik! Var inte blyg, ta ett sånghäfte och sjung med artisterna på de nationella minoritetsspråken.
Till festivalens tält är alla välkomna, kom förbi och prata lite med arrangörerna över en kopp kaffe. Kanske möter du din fördom där? I tältet kan du även titta på utställningar och ta del av litteratur och minoritetsspråk.

Dansgolvet i Kungsträdgården är öppet för alla under konserten och vi har även i år fina priser för våra dansanta deltagare.

14:00 5 Folk Festivals minoritetstält med fika, popcorn, läsk, ballonger, trevliga samtal och mycket mer.

Gratis prova på lektioner med olika dansinstruktörer

16:00 Matti Alenius undervisar i finsk tango

16:30 Gabriela Gutarra undervisar i flamenco

17:00 Heléne Don Lind undervisar i judisk dans

Invigning av 5 Folk Festival

17:30 Mia Taikon öppnar 5 Folk Festival på stora scenen.

17:35 Dimitri Keiski har jobbat som musiker i 25 år, det firar han det genom att spela med musiker samt låtar som följt med honom under åren.

18:20 Klara Pasma är en tornedalsk artist och låtskrivare. Sedan några år tillbaka har hon sjungit på Meänkieli och svenska. Trots att hon inte talar meänkieli flytande så vill hon att fler ska komma närmare språket genom musiken.

19:05 Sirocco framför sånger på ladino, jiddisch, hebreiska och arabiska. Med hjärtat i Spanien görs nedslag på Sydamerikas slätter, i den judiska musikkulturen i New York, i Mellanöstern.

Med stöd från Region Stockholm.

19:50 Sara Ajnnak har passion för jojken. En teknik och tradition som hon förfinat genom åren och utvecklat i samband med sina texter och kompositioner. För Sara är jojken ett sätt att minnas.

20:40 Monika Lakatos FolkTrio bjuder på romska sånger som Monika berikar med musik av andra nationaliteter, samtidigt som hon ägnar särskild uppmärksamhet åt traditionerna i sin egen kultur.

OBS: Programmet utförs i tillgänglighetsanpassade utrymmen.

FRI ENTRÉ

 

https://kungstradgarden.stockholm/om-parken/

Arrangörer: È Romani Glinda i samarbete med Judiska församlingen i StockholmFinska Föreningen i Stockholm – Tukholman Suomalainen SeuraTornedalingar i StockholmSameföreningen i Stockholm, Polska institutet i Stockholm, Tyska ambassaden i Stockholm, Sensus studieförbund Stockholm och Stallet – Världens Musik.
Alla aktiviteter är kostnadsfria!
Programmet genomförs med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Region Stockholm och Institutet för språk och folkminnen

Till toppen