Laddar Evenemang

Onsdagen den 13 november kl.18:30 kommer världsmusiken återigen till Mariestad. Denna gång i form av en Världsmusikafton på Mariestads teater. Medborgarskolan arrangerar tillsammans med Staffan Berlin med ekonomiskt stöd av Grevillis fond.

Vi har fått till en fantastisk line-up inför kvällens konsertpaket med totalt tre akter:

Vi presenterar stolt den irländska duon Rónán O´Snodiagh och Myles O´Reilly. Rónán är en gigant inom den irländska folk- och världsmusiken. Han är sångare och multiinstrumentalist, känd som en virtuos på den irländska bodhrantrumman och även som karismatisk frontman i det legendariska världsmusikgruppen Kíla.

Vi har även bjudit in Krilja duo, som spelar traditionell romsk musik från Ryssland. Gruppen utgörs av Marita Johansson (sång och gitarr) samt Jonas Liljeström (fiol och sång).

Kvällens mellanakt är Mariestad Gospel, som är en gospelkör i Mariestads församling, som startades av Annika Pålsson och har drygt 60 medlemmar. På världsmusikaftonen kommer de att bjuda på en repertoar bestående av kampsånger från Sydafrika, spirituals och gospels från USA, samt sånger från Karibien och Korea i ett regnkollage.

VARMT VÄLKOMNA TILL DENNA AFTON kl 18:30 till underbara Mariestads teater- och får ni mersmak- kom till vår fantastiska Världsmusikfestival i SKARA 14-17/11.

KVÄLLEN SER UT SOM FÖLJER:

18:30 Inledning av konferencier Kristin Svensson

18:35 Krilja Duo (Romsk)

19:15 Mariestad Gospel under ledning av Annika Pålsson (Global)

20:00 Rónán O´Snodiagh och Myles O´Reilly (Irland)

Till toppen