Folke Dahlgren & Bruno Andersson är en folkmusikduo som spelar svensk folkmusik på svensk säckpipa och vevlira – två väldigt olika instrument med en gemensam tanke, den evigt ljudande tonen. Vevlirans smattrande knarr smälter i hop med säckpipans hesa röst och det blir uppenbart att instrumenten är gjorda för varandra. Musiken är rotad i klassiskt duospel med säckpipa och vevlira som det spelas i Frankrike men också starkt influerat av gamla idoler som Bartok och Judas Priest.
Folke Dahlgren & Bruno Andersson är skivaktuella med fullängdaren Wessmanlandsbitar (skivsläpp på Gammalthea 22/2-2022). Fokus på skivan är musik från Västmanland, som är Folkes hemtradition, en tradition som kanske också är lite underrepresenterad i folkmusiken nuförtiden. Folke kommer från en bakgrund av rock-/jazzgitarr och bluegrassbanjo och blev 2013 utsedd till riksspelman på svensk säckpipa. Bruno är en före detta trummis i progmetal-band och klassiskt skolad slagverkare som bytt till heltidsvevlirare.
Kanske en av sin generations flitigaste dansspelmän, med en bred och fyllig repertoar av allehanda dansmusik. Det blir garanterat skånelåtar på både längden och tvären och lika garanterat en hel del annat också. Svens spel präglas av lekfullhet och variation, i tät kontakt med dansarna.
19.00 – 19.45 Crash course i någån folkdans(40 kr)
20.00 – 21.00 Konsert
21.00 – 00.00 Spel till dans
+ jam
+ fika (cash is king!)
OBS! Samtliga evenemang anpassas efter rådande restriktioner. Håll utkik här när det närmar sig varje konsert för närmare information om vad som gäller.
Betalas med swish eller kontant i dörren. Inget förköp, så kom i god tid! Kaféet öppnar 19.30.
Entré: 140 kr. Medlem: 100 kr
Reducerat pris* (studenter, arbetslösa, ”över bron”): 70 kr
* Gäller endast medlemmar
Upp till 16 år: fri entré i vuxens sällskap.
Medlemskap: 40 kr
Doors 7pm – concert 8pm – welcome!
Dörrarna öppnas 19.00 och stängs när konserten börjar 20.00. När konserten är slut och dansen tar vid ca 21.15 finns möjlighet att droppa in mot entré.
Arrangemangen genomförs med stöd från Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd, samt i samarbete med Kulturens bildningsförbund.